Termeni si conditii

DEFINIȚII

Termenii şi condiţiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor activităților de promovare şi vânzărilor de bunuri şi servicii de către ASOCIATIA ELYAMYN şi orice alt partener cu care acesta are contract în acest sens (Partenerii), prin intermediul magazinului online Elyamyn.org către Utilizator/Cumpărător (persoană fizică sau juridică). Termenii şi condiţiile generale pot fi modificate oricând de către ASOCIATIA ELYAMYN şi/sau Parteneri sub condiţia respectării prevederilor legale.

Astfel, termenii de mai jos vor avea următorul înțeles:

WEBSITE/SITE (Elyamyn.org): reprezintă website-ul care are adresa de internet  elyamyn.org, prin intermediul căruia Utilizatorul are acces la informaţiile privind produsele, serviciile oferite sau asigurate şi promoţii/campanii de informare/promovare pentru acestea, desfăşurate de către Elyamyn.org.

BUNURI şi SERVICII: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele şi serviciile menţionate pe website şi în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

SPECIFICAŢII: toate specificaţiile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor aşa cum sunt precizate în Elyamyn.org precum şi în materialele de informare/promovare ale acestora, oferite de către vânzător/producător, sau de către utilizatori/cumpărători, sau aşa cum apar în Comandă.

UTILIZATOR: reprezintă persoana care accesează Elyamyn.org, în scopuri private sau profesionale şi care a acceptat TERMENII şi CONDIŢIILE prezentului website.

VÂNZĂTOR: societatea ASOCIATIA ELYAMYN, cu răspundere limitată, având sediul social în Bucuresti, Calea Văcărești  Nr 207 ,BL 85 B , Et 7 , Ap 27 , Sector 4., CUI: 45264290.

CUMPĂRĂTOR: persoana fizică / persoana juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă prin intermediul Elyamyn.org.

COMANDĂ: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile şi Serviciile şi Cumpărătorul este de acord sa primească aceste Bunuri şi Servicii şi să facă plata acestora.

CONTRACT: o Comandă confirmată de către Vânzător.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor şi alte drepturi asociate, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate şi înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

MARCI INREGISTRATE: reprezintă mărcile înregistrate ale  ASOCIATIA ELYAMYN sau care sunt utilizate de Elyamyn.org cu respectarea Legii 84/1998 privind mărcile şi indicațiile geografice

UTILIZAREA ABUZIVA: reprezintă utilizarea Elyamyn.org intr-un mod contrar scopului declarat şi practicii în domeniu, a reglementărilor şi ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii elyamyn.org , proprietarilor/titularilor legali ai acestuia şi oricărui alt partener cu care exista contract în acest sens.

Continutul site-ului Elyamyn.org

Informatiile prezentate pe  Elyamyn.org au caracter informativ şi pot fi modificate de către Vanzator, fără o anunțare prealabilă.

Descrierile produselor pot fi incomplete însă Vânzătorul face eforturi pentru a prezenta informațiile cele mai relevante astfel incat produsul sa fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.

Imaginile produselor sunt prezentate pe  Elyamyn.org cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorita modificarii caracteristicilor şi design-ului fără notificare prealabilă de către producători.

Orice date specifice privitoare la stoc şi starea produselor afișate, se pot obține contactând Vânzătorul prin email / telefon la datele de contact din secțiunea Contact a Elyamyn.org.

Promoții şi campanii

Promotiile şi campaniile prezentate pe Elyamyn.org pot fi valabile în Elyamyn.org.

Promotiile şi campaniile prezentate pe  Elyamyn.org sunt valabile în perioada de timp menționată în materialele de promovare şi în regulamente, unde este cazul, acestea fiind valabile în limitele stocurilor disponibile alocate.

Prețurile produselor

Preturile produselor şi serviciilor afisate în cadrul site-ului  Elyamyn.org includ  T.V.A. conform legii în vigoare.

Prețul final la care Cumpărătorul poate sa achiziționeze produsele este considerat cel din Comandă confirmată de Vanzator, cu excepția situațiilor de epuizare de stoc sau eroare care afectează prețul (cf. paragraf Comenzile).

Anterior confirmarii comenzilor, prețurile pot fi modificate fără o comunicare prealabilă.

Comenzile

Prin lansarea unei Comenzi telefonice sau electronice pe site-ul Elyamyn.org, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonica, SMS sau e-mail) prin care Vânzătorul își deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusă din următoarele informații:

 1. Comanda/Precomanda (împreuna cu mentiunile clare asupra datelor de facturare) şi conditiile sale specifice
 2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

Dacă Vânzătorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a Termenilor Comenzii din partea Cumparatorului. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronică (e-mail sau SMS) din partea Vanzatorului către Cumparator, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

Vanzatorul nu considera în niciun moment o Comandă neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Cumpărătorul acceptă şi consimte ca nu exista contract în lipsa confirmării comenzii emise de Vanzator.

Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail sau SMS).

În cazul epuizarii stocului pentru produsul comandat, înainte de finalizarea comenzii, reprezentantul Elyamyn.org va putea oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca şi aspect şi specificații tehnice cu produsul comandat, în cazul în care pentru produsul comandat exista alternative.

În cazul epuizarii stocului înainte de finalizarea comenzii şi lipsei unei alternative la produsul comandat, Comandă poate fi anulata fără penalități, chiar dacă a fost confirmată de către Vanzator, dar nu înainte de anunțarea Cumparatorului despre aceasta stare de fapt.

In cazul unor eventuale erori de functionare a Elyamyn.org sau a sistemului de gestiune, inclusiv erori umane, în urma cărora prețul este modificat, rezultand un preț derizoriu sau mai mic, neconform cu prețul de vânzare mediu setat de către Vânzător pentru acea perioada, Vânzătorul își aloca dreptul sa anuleze Comandă efectuata iar clienții care au plasat comenzi vor fi informați telefonic/ email /SMS asupra acestui fapt. Cumpărătorul acceptă şi consimte ca nu va avea drept de opozitie sau orice alte pretenții asupra produselor ce au făcut obiectul unor comenzi care sunt rezultatul, cuprind/contin erori de functionare, inclusive erori umane.

Precomanda reprezintă o Comandă cu statut special pentru un produs ce urmează să fie lansat şi poate fi achiziționat înainte de lansare/disponibilitate fizica în stocul Vanzatorului. Precomanda  va avea aceiasi pasi ca şi o Comandă normala, singura diferenta fiind la termenul de livrare care va fi stabilit în funcție de disponibilitatea produsului şi va fi comunicat de către Vânzător Cumparatorului la momentul înregistrării precomenzii precum şi în urma oricărei modificări a acesteia. Producătorul își rezerva dreptul de a modifica fără preaviz data de lansare şi prețul produsului ceea ce îi da dreptul Vanzatorului sa modifice în orice moment şi unilateral aceste informații în website.

Vanzatorul are dreptul sa modifice şi condițiile inițiale ale precomenzii, dar doar după ce a informat Cumpărătorul cu privire la acest aspect şi a primit acordul acestuia pentru noile condiții aplicabile.

Vanzatorul nu este considerat culpabil şi nu i se pot imputa penalizari pentru nerespectarea condițiilor inițiale sau pentru modificările condițiilor inițiale ale precomenzii, dacă acestea sunt impuse de noile condiții oferite de Producător.

Cumparatorul are dreptul de a renunța în orice moment la o precomanda iar dacă aceasta fost deja achitata, suma respectiva ii va fi returnata integral.

Contractul la distanta

Vanzatorul nu considera în niciun moment o Comandă neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Data incheierii contractului de vanzare la distanta intre Elyamyn.org şi client este considerata data facturii fiscale emise de către Vanzator.

Termenii şi condițiile generale prezente vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către producător, importator sau distribuitor după caz.

Vanzatorul nu poate fi făcut responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricăreia dintre obligațiile sale conform Comenzii şi implicit Contractului şi pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor şi Serviciilor după livrare,  în special pentru pierderea produselor sau a documentelor.

Facturarea

Pretul, modalitatea şi termenul de plata, precum şi termenul de livrare sunt specificate în Comanda.

Vanzatorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile şi Serviciile livrate conform condițiilor prevăzute în Comanda, obligația Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Plata

Plata produselor comandate se poate face conform modalitatilor de plata acceptate de către Vânzător şi condițiilor impuse de finantator în cazul plăților efectuate prin card bancar sau credit.

În cazul achitării online, după înregistrarea cu succes a comenzii, contravaloarea produselor va fi blocată în contul Cumparatorului, urmand a fi incasata de către Vânzător doar după confirmarea comenzii.

În cazul în care produsele comandate nu sunt disponibile, iar plata a fost finalizata, banii vor fi returnati integral pe card, fara nici un comision aditional. Demersurile pentru rambursarea banilor în acest caz cad în sarcina Vanzatorului, care însă nu este responsabil de termenul în care aceasta rambursare este făcută, acest aspect fiind în sarcina băncii Cumparatorului al cărui instrument financiar a fost utilizat.

Vanzatorul nu este responsabil pentru politică şi condițiile comerciale acordate de către finantatorii ale căror instrumente financiare de plata sunt utilizate pentru plata comenzilor efectuate la Elyamyn.org.

În cazul unor erori apărute în timpul procesului de plata Vânzătorul nu are obligația de a efectua livrarea, în sarcina acestuia intrand numai informarea Cumparatorului asupra faptului că procesul de plata nu a fost finalizat. Vânzătorul nu este obligat sa facă demersuri de investigare asupra motivului erorii aparute dar poate oferi suport Cumparatorului în limita disponibilității, capacitatii şi responsabilitatii acestuia.

În cazul plății online cu cardul, datele sunt procesate exclusiv de către procesatori de plăti autorizați.

Elyamyn.org NU stocheaza informațiile despre cardul dumneavoastra.

Livrarea

Vanzatorul poate cesiona și/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor şi Serviciilor şi va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Termenele de livrare variază de obicei între 2 şi 5 zile lucrătoare, în funcție de locația produselor şi de adresa de livrare. Rareori, perioada de livrare poate depasi 5 zile lucrătoare pana la termenul legal de 30 zile, cu excepția cazurilor de forta majora, inclusiv cazurile legate de aprovizionare, așa cum sunt ele definite de legislația în vigoare pe teritoriul României.

Valoarea maximă a obligatiilor Vanzatorului fata de Cumpărător în cazul nelivrarii sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la Cumpărătorul respectiv. Penalitatile sau dobanzile sunt excluse.

Acceptarea şi transferul de proprietate

Acceptarea va fi făcută atunci cand Bunurile şi Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comanda.

În cazul în care Cumpărătorul descoperă ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, are dreptul să solicite aducerea la conformitate a Produselor şi Serviciilor conform legislației  în vigoare pe teritoriul României la data incheierii Contractului.

Proprietatea asupra Bunurilor şi Serviciilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumparatorului, în locația indicată în Comandă (intelegand prin finalizarea livrării – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

Dreptul de retragere

Consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale, fara a se limita la acestea, următoarele:

 1. a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
 2. b) furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 3. c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
 4. d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 5. e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
 6. f) furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparable amestecate cu alte elemente.

Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la:

 1. a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;
 2. b) ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:

    (i) în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs;

    (ii) în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;

    (iii) în cazul contractelor pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a primului produs;

Cu excepţia cazului în care Vânzătorul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează Vânzătorului sau unei persoane autorizate de Vânzător să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din contract.

Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care Vânzătorul acceptă să suporte acele costuri sau în care Vânzătorul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator. În cazul contractelor în afara spaţiilor comerciale, în cazul cărora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, Vânzătorul preia produsele pe cheltuiala sa dacă produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin poştă.

Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Returul produselor

Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Elyamyn.org în cazul în care produsul prezintă neconformități rezultate din procesul de fabricație, manipulare şi ambalare pana la livrarea către client. În orice alta situație costurile de transport pentru returul inițial către Vânzător şi eventualul transport înapoi la Consumator sunt suportate de către Consumator.

Nu vor fi acceptate ca retur produsele care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau igienei şi care au fost desigilate de către Consumator. În cazul produselor care prezinta semne de folosire, în baza unui raport de service, Consumatorului îi va fi restituita contravaloarea produsului din care se va scădea contravaloarea uzurii (care depaseste uzura normala, determinată de încercarea produsului).

 • Produse ce au fost livrate greșit sau fără toate componentele/accesoriile aferente. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalată către reprezentanții Elyamyn.org, iar Consumatorul va refuza recepția produsului. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire cu un produs similar sau rambursarea integrala a contravalorii. Dacă se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mica, consumatorul va primi o rambursare parțială pana la valoarea produsului înlocuitor.

Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Elyamyn.org.

 • Renuntarea la cumparare în termen de 14 zile de la primirea produsului este aplicabilă doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achiziționat produsul la distanța respectand conditiile Ordonantei de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (Dreptul de retragere) . Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

Produsele achizitionate de către o persoana juridica se pot returna în termen de 2 zile de la achizitie doar dacă prezintă vicii de fabricație sau dacă sunt defecte.

Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fără penalități şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului.

Încheierea contractului de vanzare-cumparare are loc în momentul emiterii facturii fiscale (aceast document tine loc de contract conform legislației românești) şi nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin email (sau alte mijloace de comunicare) a confirmării automate de primire a comenzii.

Produsele returnate trebuie sa fie în aceeași stare în care au fost livrate (sa aiba toate accesoriile şi documentele care le-au însoțit la livrarea inițială, fără sa prezinte modificări fizice, lovituri, zgarieturi, cioburi, socuri, urme de folosire și/sau intervenții neautorizate, etc).

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face în cel mult 14 zile de la data retragerii după verificarea stării produselor returnate, şi este posibila prin virament bancar sau în oricare dintre magazinele Elyamyn.org. Suma inapoiata nu va include costul transportului inițial dacă achiziția a beneficiat de aceasta facilitate (acesta fiind suportat de către Consumator).

Dacă rambursarea produselor sau a unui produs, în cazul comenzilor cu produse multiple, dintr-o Comandă care a beneficiat de transport gratuit determina scaderea valorii totale a comenzii initiale sub valoarea eligibila pentru transport gratuit din valoarea totala de rambursat, se va reține contravaloarea transportului oferit inițial.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivoca transmisa prin e-mail/posta.

 • Adresa de e-mail pentru comunicarea notificărilor: office@elyamyn.org
 • Adresa postala pentru retur: Calea Văcărești Nr 207 ,BL 85 B , Et 7 , Ap 27 , Sector 4, Bucuresti .

Dispozitiile OUG 34/2014 se aplica în completare.

Garantia produselor

Toate produsele comercializate de către site-ul Elyamyn.org, beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare şi politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi (excepție produsele din categoria resigilate dacă este cazul), în ambalajele originale, dupa caz, şi provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

Fabricarea produselor

Toate produsele marca Elyamyn.org sunt fabricate la standarde de cea mai buna calitate, garantăm cel mai bun raport calitate preț, iar toate produsele sunt fabricate în ROMÂNIA.

Comunicarea cu Utilizatorul/Cumparatorul

Comunicarea oficiala asumata a Utilizatorului/ Cumparatorului cu Elyamyn.org se poate face prin intermediul datelor de contact din secțiunea de Contact în funcție de specificul comunicarii şi prin postarea opiniilor vizavi de produse în zonele de comentarii produse.

Elyamyn.org iși alcoa dreptul neimpozabil sa excluda sau sa ignore din canalele oficiale de comunicare, pareri sau adresari ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat.

Vanzatorul are libertatea deplina de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

Comunicarea oficială asumată a Vanzatorului cu Utilizatorul/Cumparatorul  se va face prin intermediul datelor de contact puse la dispoziție de către aceștia. în cazul în care Utilizatorul/Cumparatorul  nu oferă un minim de informații (cel putin numar de telefon valid) pentru a putea fi contactat, Vânzătorul nu este obligat să facă demersuri suplimentare pentru identificarea acestuia şi îi da dreptul acestuia din urma sa nu raspunda la solicitările respective sau sa nu onoreze comenzile înregistrate cu date incomplete.

Vânzătorul nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a functionarii Elyamyn.org din orice motive, precum şi pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe site.

Frauda

Utilizatorul se obliga sa acceseze şi sa utilizeze  Elyamyn.org în scopuri şi prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutului site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului si va da dreptul Elyamyn.org de a solicita organelor competente punerea in miscare a cecetarii penale impotriva aceluia sau acelora care au încercat aceste fapte.

Forta majora

Niciuna din parti nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forta majora. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților şi care nu poate fi evitat așa cum este el definit de legislația din România aflată în vigoare la momentul producerii evenimentului de forta majora.

Legea aplicabilă şi Jurisdicția

Prezentul document este supus legii din România.

Eventualele litigii aparute intre Elyamyn.org şi Utilizatori / Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta rezolvare nu va fi posibila, vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Consultați și Politica de confidențialitate și securitate a datelor.

ASOCIATIA ELYAMYN

CUI 45264290

 

EnglishRomanian